2012 m. lapkričio 8 d., ketvirtadienis

Dailaus užpakaliuko ritualai

Laba diena,

Nuo pirmadienio pradėjau tobulinimosi laikotarpį. Neturiu su kuo pasidalinti pasiekimais ar pasiskųsti kaip sunkoka kartais būna, kadangi nesinori tokiom temom kalbėti su aplinkiniais. Kadangi "kam to reikia?"
Sunkiausia būna vakarais, kai vyras prieš miegą pasiūlo ciabattos užteptos storu sluoksniu nutellos. Ir taip godžiai valgo :D Jam gerai, kad svorio prieaugis yra laimė:)

Rytais reikia išgerti kuo daugiau vandens, kad išsivalytų organizmas. Kadangi prieš pat mankštą gerti negalima, tai nusistačiau žadintuvą valandai prieš kėlimąsi. Geriu geriu geriu geriu ir atgal i lovytę. O po valandos jau labas rytas:)Taigi, kad kojytės būtų gražios aš kasdien ryte darau tempimo pratimus. Jie nekūdina, bet pratraškina po nakties suakmenėjusius kaulus ir šiaip labai malonu ryte. Tiesa, suteikia lankstumo ir padeda sušilti. Po pusvalandėlio pertraukos darau pilates mankštą. Visuomet su youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=zA5jfTSv9O4

Cassey parodo super daug naudingų pratimukų. Štai kaip puikiai ji atrodo. Be to, juk visada maloniau sportuot kieno nors draugijoj :) Tokia mankšta man užima nuo pusvalandžio iki valandos. Kartais ilgiau, jei labai įsijaučiu, priklausomai nuo kelių reikia keliaut į univerą. Savaitgaliais pilateso nedarau.

Tada dušas. Būtinai kontrastinis. Labai malonu po šalto apsiliejimo vėl lepintis šiltu vandenuku. Visą laiką maudantis vien po šiltu vandeniu tokio džiaugsmo nepajusi... Šluostantis gerai būtų šiurkščiu rankšluosčiu dar pabraukyt problemines vietas. Vis šioks toks masažas. Šiuo metu jokio anticeliulitinio kremo nenaudoju, kadangi jo neturiu. Ką galima pasigaminti namie, darausi pati. Maniškis kremukas neseniai baigėsi, tai savaitgalį susimaišysiu kitą.

Kad būtų "stipriau", kelis kartus per savaitę galima pasidaryti mėlynojo molio įvyniojimą. Tam reikia:

  • mėlynojo molio
  • kelių lašų eterinių aliejų ( aš naudoju pankolių, bazilikų, greipfrutų, rozmarinų, kadangi ji tinka celiulito naikinimui) 
  • galima įdėti kosmetinio purvo, dumblo. Bus tik į naudą.
  • maistinės plėvelės
  • kantrybės terlionėms
Tereikia viską sumaišyt, išsitept ir susivyniot kaip nuotraukoj. Šia savaitę dariausi jau du kartus. Geriau tuo metu ramiai šiltai pasėdėt. Mankštintis tuo metu (ką šiandien išbandžiau) yra nepatogu ir išsitepa kelnės. 

Taip pat labai gerai yra kavos tirščių pilingas. Man labai patinka, nors seniai ir nesidariau, nes niekas negeria kavos, o naują tiesiog taip gadint gaila. Gal savaitgalį atsiras tirščių:)

Svarbiausia - reikia pradėti nuo vidaus. Pasakyti ne saldumynams, gazuotiems gėrimams, alkoholiui, kavai, juodai arbatai, rūkymui ir pan. Gazuoto niekada negėriau, nerūkau, alkoholio negeriu ( labai labai retai), kavos irgi ne, kaip ir juodos arbatos. Bet tai manęs negelbėjo. Reikia atsisakyti ir saldumynų, kas man yra sunku. Dar tik ketvirta diena. Bet iš asmeninės patirties manau, kad nuo jų galima tiesiog atprast. 
Vietos kavos ir juodosios arbatos siūlau vaistažolių arbatas. Pvz, liepų, dilgėlių, čiobrelių, medetkų, mėtų, ramunėlių, melisos... Jų tiek daug... Be to, jas maišant galima skanauti vis kitokiu gėrimu. Plius, daug naudingųjų sąvybių. Labai super imbieras, skatina medžiagų apykaitą, šildo, šalina toksinus. Man labai patinka.

Jeigu be įprastos arbatos neįmanoma gyvent, siūlau raudonąją rooibos arbatą. Ji yra naudingesnė, be to, yra didelis jos mišinių pasirinkimas.

Tokie gali būti kasdieniai grožio ritualai. Po kurio laiko tai tampa taip būtina, kaip valytis dantis.

Tiek šiam kartui.
Likite sveiki:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą