2012 m. lapkričio 8 d., ketvirtadienis

Rudenėlio gėrimas

Jeigu nežinote, kur dėti visus tuos obuolius ir jau nusibodo obuolių pyragai (nors jie tikrai labai gardūs), taip pat, jei neturite sulčiaspaudės, turiu idėją. Galima pasidaryti labai skanaus obuolių gėrimo. Tai užtruks vos porą minučių. Reikia tik:

  • kelių obuolių
  • cukraus pagal skonį (aš naudoju rudą nerafinuotą)
  • imbiero miltelių
  • malto cinamono
  • malto kardamono
  • kokteilių plaktuvo 
Obuolius reikia nulupti, išimti sėklalizdžius, sudėti prieskonius (žinoma, galima ir be jų, bet man taip skaniau), įpilti šiek tiek vandens ir suplakti. Vandens kiekiu galima reguliuoti gėrimo tirštumą. Man asmeniškai labai tirštas nepatinka, nes primena uogiene, bet pernelyg skystas irgi neskanu. Tiesiog, kad galima būtų gerti iš puodelio be šaukšto pagalbos :)

Juk sakoma - obuolys per dieną ir gydytojas nereikalingas. Taip galima "suvalgyti" žymiai daugiau obuolių, be to, trinti vaisiai geriau įsisavinami. 

Mano vyras nemėgsta vaisių ir obuolių nevalgo visai. Taigi, tokiu būdu nepastebimai jam įperšu net kelis obuoliukus. Jis ir nesiskundžia:)

Dar šiek tiek info, kurią pavyko greitai surast
:
Vitaminų obuoliuose nedaug, tačiau vaisiai labai vertingi, nes juose gausu ląstelienos, mineralinių druskų (geležies, mangano, kalio, natrio, kalcio), fi toncidų ir ypač pektinų.

Obuolių skonį lemia cukrus (daugiausia fruktozė), organinės rūgštys (obuolių ir citrinų), rauginės medžiagos, jų kiekis ir santykis. Kvapą suteikia eteriniai aliejai.

• Suomių mokslininkai ištyrė, kad net vienas obuolys per dieną sumažina insulto galimybę.

• Teigiama, kad vyrams, kurie suvalgo obuolį, širdies priepuolio rizika sumažėja 32 proc.

• Profilaktinis obuolių efektas – fenolio rūgštys, taip pat antioksidantai, stabdantys trombų susidarymą. Obuoliai užima antrąją vietą pagal antioksidantines savybes, pasirodo juos lenkia tik spanguolės.

• Stiklinė obuolių sulčių per dieną – puiki profilaktinė priemonė nuo širdies ligų, mažinanti cholesterino kiekį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą