2012 m. lapkričio 7 d., trečiadienis

Dušo malonumai

 Taigi, tęsiu tai, ką žadėjau vakar. . .

Pasigaminau šiurkštų, gerai šveičiantį kūno šveitiklį. Juo duše išsitepiau drėgną kūną, gerai išsitryniau ir palikau porai minučių, po to dar patryniau ir nusiploviau. Kūnui man labiau patinka kuo šiurkštesni šveitikliai, šis puikiai pašalino negyvas ląsteles. Oda liko švari ir švelni, nuo šveitimo suaktyvėjo kraujotaka, todėl pagerėjo odos spalva.

Lazdynų riešutų aliejus valo, ramina ir minkština odą, tinka celiulito profilaktikai, riebios ir mišrios odos valymui. Jo kvapas labai intensyvus, net nesupratau, patiko ar ne, tačiau labai atgaivino.
Raudonasis molis švelniai išvalo odą, veikia gaivinančiai, raminančiai ir detoksikuojančiai, sutraukia poras, lygina, skaistina odą, todėl ypač tinkamas brandžiai odai, pagerina odos būklę esant bėrimams. 
Himalajų druska odą drėkina, valo, tonizuoja ir jaunina. Taip pat, naikina bakterijas, neleidžia joms daugintis.
Cukrų geriau naudoti rudąjį, bet aš tokio neturėjau. Jis ir kukurūzų kruopos čia tarnauja kaip abrazyvas. Norint pašvelninti šveitiklį reikėtų naudoti kukurūzų miltus.


Iš akies dėjau: 

  • Himalajų druskos,
  • Kukurūzų kruopų,
  • Raudonojo molio ( tik šiek tiek)
  • Cukraus
  • Lazdynų riešutų aliejaus.


Taip pat pasidariau naminį veido odos šveitiklį. Jis labai švelnus, būtent tai, ko reikia veideliui. Puikiai nuvalė nešvarumus, pamaitino ir suminkštino odą, pagerino jos spalvą.
Sėlenos odą valo, minkština ir balina. Ypač tinka sausos, pleiskanojančios odos valymui. Miltai gerai sugeria nešvarumus, sutirština šveitiklį ir jis lengviau pasiskirsto ant odos. Avižiniai dribsniai valo, suminkština ir sudrėkina. Dėl pieno sąvybių grožiui nėra ką kalbėti. Ne veltui apie gražuoles "kaip iš pieno plaukusi". Juo lepinti kūną senų senovėj mėgo Kleopatra. Kiekviena galime pasijusti karaliene.

Sudėtis:
  • Kviečių sėlenėlės,
  • Rupaus malimo kvietiniai miltai,
  • Avižiniai dribsniai (kiek daugiau)
  • Pienas
Kadangi iš mamos parsivežiau įvarių darže užaugintų žolelių, užsiplikiau juozažolių ir dilgėlių. 

Juozažolių losjonas tinka veido odai, jos turi savybių, padedančių išlaikyti ją lygią ir švarią. Tinka žaizdelėms gydyti.

Močiutė pasakojo, kad dilgėlės tinka plaukams skalauti, palaiko jų purumą. Gali būti, kad ilgiau jas panaudojus didėja plaukų apimtis. Be to, skatina plaukų augimą ir ypač tinka tamsiaplaukėms. Jomis reikia praskalauti švarius plaukus.

Kadangi nemėgstu i vonią neštis puodelių, tai supyliau arbatą į buteliuką su purkštuku ir susipurškiau kelis kartus visus plaukus. taip patogiau ir ekonomiškiau, kadangi daugiau skysčio patenka ant plaukų, o ne į kanalizaciją.

Tiesa, kad žolelės gerai pritrauktų ir išsaugotų kuo daugiau naudingų savybių, jas užpylus verdančiu reikia uždengti puodelį lėkšte, kad garai susikondensuotų ir sugrįžtų atgal į skystį. Reikėtų taip palaikyti bent pusvalanduką. 

Tai tiek. Nors tai labai paprasti receptukai, bet tikiuosi, kad pravers. Būkit gaivios ir švelnios!

P.S. atsiprašau už foto kokybę, šiuo metu neturiu fotoaparato, tai teko naudoti telefoną:)p




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą